Groensteeg 4, 5261 LD, Vught
06-53389646
0411-604054

Levensvragen

Zin- en betekenisgeving van moeilijke fasen of momenten in het leven kunnen rust brengen en een perspectief bieden. Levensvragen gaan over momenten of situaties, waar je geen raad mee weet. Er hoeft niet onmiddellijk een oplossing te komen. Vaak kan dat ook niet.

Vanuit mijn coachingspraktijk ben ik gewend om stil te staan bij wat er gaande is. Vanuit de ‘spiritual care’ gaan we zoeken naar de betekenis van wat er gebeurt. Misschien is er een religieuze beleving of een verbinding met ‘het transcendente’ te ontdekken.

Een kind, dat zich afkeert van het gezin en niet meer thuis komt. Het gaat een totaal ander pad dan de ouders zich hadden voorgesteld.
Wat is wijsheid? We hebben een manier gevonden.

Een moeder van twee jonge meisjes gaat haar laatste fase in van een terminale ziekte; ze is uitbehandeld. Ze wil weten hoe ze het naderend afscheid met haar kinderen kan voorbereiden. Waar praat je over en waar juist niet. Ze zoekt naar een soort ceremonie, voor als de tijd daar is en we vinden het. Precies passend voor dit gezin.

Ouder worden is niet altijd gemakkelijk en leuk. Fysieke problemen, het gemis van een partner of van kinderen die weinig tijd hebben. De pastoor of dokter komen minder vaak dan voorheen.
Ik kom langs om te praten over vroeger of over straks. Over wat u bezighoudt.